Undersköterska psykiatri till Vuxenpsykiatrimottagning i Ystad

Aleris søker dyktige legespesialister
20 februari, 2024
Sommervikarer
15 mars, 2024
Show all

Undersköterska psykiatri till Vuxenpsykiatrimottagning i Ystad

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Kristianstad bedriver öppenvård i Hässleholm, Kristianstad, Simrishamn och Ystad. Akutmottagningen och all slutenvård ligger i Kristianstad. För invånare tillhörande Ystad, Skurup och Sjöbo erbjuds slutenvård och akutmottagning i Malmö och Lund. Vårt upptagningsområde är Skånes nordöstra och sydöstra kommuner, med sammanlagt cirka 300 000 människor. Vi har ett gott samarbete med kommunerna genom samverkansmöten och vårdplaneringar. Trots en stor geografisk spridning karaktäriseras vår verksamhet av närhet och korta beslutsvägar.

Vuxenpsykiatrimottagningen i Ystad är en välfungerande, fullbemannad och stabil verksamhet där vi värnar om både varandra och våra patienter. Vi utreder och behandlar patienter med affektiva sjukdomar, psykossjukdomar, ångesttillstånd, depressioner, samt olika former av personlighetssyndrom och neuropsykiatriska tillstånd. Vi arbetar med en stegvis och individuellt anpassad behandling både i grupp och individuellt för att möta patienterna. Hos oss möts du av cirka 45 medarbetare med ett genuint intresse att ge våra patienter bästa möjliga vård. Vi arbetar i tvärprofessionella specialistinriktade team för att tillsammans tillgodose patientens behov. Teamen består av läkare, psykolog, sjuksköterskor, skötare/behandlare, arbetsterapeut, fysioterapeut, rehabkoordinator, medicinska sekreterare och kurator.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö i en verksamhet som är i en spännande utvecklingsfas! Just nu satsar vi och med det utökar resurserna till vårt psykosteam samt arbetar med implementering av standardiserade vårdprocesser, Skånes Digitala Vårdsystem och förhållningssättet personcentrerad vård.

Region Skåne ställer om till titeln undersköterska och kommer över tid fasa ut titeln skötare inom alla våra verksamheter inom psykiatrin. Ett arbete som startade den 1 november 2023. Att titeln förändras kommer inte förändra behovet av specialistkompetens inom psykiatri. Specialistkompetensen är fortsatt väldigt viktig och något som kommer att vidareutvecklas. Inom förvaltningen har ett arbete påbörjats med att se över vad som behövs för fortsatt kompetensutveckling, ökad yrkeskunskap och utvecklingsmöjligheter kopplat till patientarbetet.

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och ansökt/erhållit bevis på skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen.

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar nu en utvecklingsdriven skötare/undersköterska psykiatri till vårt nya psykosteam!

I rollen erbjuds du ett varierande arbete nära ditt team. Arbetet består av vanligt förekommande arbetsuppgifter inom öppenvården såsom att vara fast vårdkontakt och ge stödjande, motiverande, återfallspreventiva, psykoedukativa och suicidpreventiva samtal. Som fast vårdkontakt har du ansvar för en del av teamets patienter där du är den som koordinerar vårdinsatser kring patienten, upprättar vårdplan och bedömer insatsbehov, alltid med möjlighet till samverkan i teamet. Arbetet är självständigt och ställer krav på struktur och initiativförmåga, samverkansfärdigheter samt förmåga att se var olika professioners uppdrag börjar och slutar. Detta för att kunna bistå patienten med rätt vård och insats på rätt ställe. I arbetet ingår såväl intern som extern samverkan samt övriga arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov.

När du börjar ges du en introduktion anpassad utifrån kunskap och erfarenhet. Verksamheten har dessutom pågående utvecklingsarbete och förbättringsarbete inom olika områden, vilket ger dig stora möjligheter att påverka både ditt eget och mottagningens arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Det innebär att du har godkänd gymnasial vård- och omsorgsutbildning (2500 poäng), godkänd vård- och omsorgsutbildning via Komvux (minimum 1350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning. Utöver utbildning ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta som skötare och/eller undersköterska. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatri eller med patienter som har psykisk ohälsa. Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och dokumentation är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Goda datorkunskaper och grundläggande kunskaper i vårt journalsystem Melior ses som meriterande.

Bifoga undersköterskebevis från Socialstyrelsen om du har hunnit få det eller examensbevis till ansökan. Om du inte erhållit beviset ännu ges du en titel som omvårdnadsassistent psykiatri i avvaktan. Om du var tillsvidareanställd som undersköterska den 1 juli 2023, inkom med intyg som styrker detta.

Du har ett genuint intresse för den psykiatriska omvårdnaden och du sätter alltid patienten i fokus. Vi tror att du som person är trygg och stabil, det är viktigt att du kan behålla lugnet och har ett lågaffektivt bemötande i stressiga situationer. Med hög service- och ansvarskänsla samt god samarbetsförmåga bemöter du ödmjukt den situation patienten och de anhöriga står inför. Du trivs med att handleda studenter och känner dig trygg i den rollen. Du har god prioriteringsförmåga och du bidrar också till en bra arbetsmiljö. Vi är måna om att hitta rätt personer och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök på tjänsten

Comments are closed.